7 cruciale argumenten om Archicad te overwegen

Archicad is de meest intuïtieve en complete BIM-modelleersoftware, ontwikkeld door en voor architecten. Of het nu om grote of kleine projecten gaat, met Archicad profiteer je van maximale ontwerpvrijheid en zeer efficiënte ontwerpprocessen… Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar wat betekent dit nu concreet? Wat maakt het precies de moeite waard om over te stappen naar Archicad? We leggen het je uit aan de hand van de volgende 7 argumenten.

Argument 1.

KUBUS KeyMember biedt veel voordelen

De eerste belangrijk factor om de sprong naar Archicad te wagen is KUBUS. Met het KUBUS KeyMember Abonnement profiteer je namelijk van veel voordelen, waaronder onbeperkte toegang tot support, actuele informatie en artikelen, gratis upgrades, kortingen, etc. Daarnaast heb je met het KeyMember Abonnement de mogelijkheid de KeyMember Editie aan te schaffen die volledig is toegespitst op de Nederlandse en Vlaamse markt. De KeyMember Editie biedt nóg meer mogelijkheden, zoals uitgebreide project-templates, exclusieve add-ons, extra bibliotheekobjecten, aanvullende geïntegreerde werkmethodieken en noem maar op. Met vragen kun je als KeyMember altijd terecht bij onze ervaren BIM Specialisten van de KUBUS Helpdesk. Klanten beoordelen de Helpdesk met een 8,1!

In deze korte video zetten we alle voordelen van het KeyMember Abonnement en de KeyMember Editie voor je op een rij:

Argument 2.

Archicad biedt tools voor duurzame ontwerpen

Duurzaam ontwerpen is een hot topic in de markt en een belangrijk speerpunt van KUBUS. Archicad, het KeyMember Abonnement en de KeyMember Editie bieden verschillende handige tools die je helpen duurzaamheid in je ontwerp te maximaliseren. Zo bevat de software een link met de materialendatabase. Standaardmaterialen in Archicad zijn hieraan gekoppeld, waardoor je onder andere de CO2-belasting van het materiaalgebruik kunt berekenen. Ook is er een rechtstreekse connectie met Madaster: middels een optimale workflow is hiermee het genereren van een materialenpaspoort een fluitje van een cent. Verder is de EcoDesigner STAR een zeer krachtige tool waarmee je energiebalansberekeningen kunt maken; ideaal ter ondersteuning van je operationele energieanalyse. De DesignLCA is tot slot de meest recent ontwikkelde tool op het gebied van duurzaamheid in Archicad. Deze biedt de mogelijkheid om reeds tijdens het ontwerpproces een volledige en realistische LCA-ontwerpberekening te maken, gebaseerd op het energieverbruik van je woning en de hoeveelheid CO2-gebruik die je materiaal vertegenwoordigt.

Dankzij de DesignLCA kunnen we eenvoudig een duurzaamheidsvisie en -advies aan onze opdrachtgevers onderbouwen. Je ziet in één oogopslag welk materiaal welke milieu-impact heeft
Michiel Hofman, architectenbureau HofmanDujardin

Argument 3.

De Archicad Roadmap geeft inzicht in ontwikkelingen

Als architect wil je natuurlijk graag weten welke ontwikkelpunten er op stapel staan in de software waar je mee werkt. Om dit inzichtelijk te maken heeft Graphisoft, de ontwikkelaar van Archicad, haar roadmap openbaar gemaakt. Dit digitale document bevat een reeks plannen en initiatieven gericht op verbetering van de gebruikservaring en uitbreiding van functionaliteiten. De roadmap is onderverdeeld in features die je op korte termijn kunt verwachten en features die voor de langere termijn op de planning staan. Graphisoft houdt hierbij continu rekening met de wensen van gebruikers. Elk jaar wordt er een nieuwe versie van Archicad gepubliceerd met tal van nuttige features.

Benieuwd waarom andere architecten voor Archicad kiezen?

Onze klanten aan het woord.

Argument 4.

Archicad is optimaal openBIM

Niet iedereen in het ontwerp- en bouwproces werkt met dezelfde programma’s. Archicad ondersteunt OpenBIM-processen optimaal, waardoor je moeiteloos met andere softwarepakketten communiceert: bijvoorbeeld via het importeren en exporteren van IFC-modellen. Onze KeyMember Editie bevat bovendien verschillende IFC-translators die de vertaalslag maken van Archicad naar IFC en omgekeerd. Ook heb je de beschikking over Schedules waarmee je kunt controleren of je model voldoet aan de BIM Basis ILS. De BCF Manager zorgt verder voor een naadloze communicatie met alle betrokken partijen en door het grote aantal export- en importmogelijkheden is er altijd een bestandsformaat voorhanden waarmee je je model kunt uitwisselen.

Argument 5.

Archicad is snel dankzij multi-core ondersteuning

Hoewel Archicad over veel krachtige features beschikt, doet dit, dankzij multi-core ondersteuning, geen afbreuk aan de snelheid van de software. Bij multi-core ondersteuning worden meerdere processoren aangesproken om alles te laden, visualiseren en door te berekenen. Wanneer je dus aan een grondplan werkt, wordt op de achtergrond al een gevel berekent. Zo werkt Archicad tot wel 10 keer sneller dan software waarbij data slechts via één processor wordt verwerkt. Ook de crashgevoeligheid van Archicad ligt een stuk lager.

Webinar

Accountmanager Thijs van den Heuvel en BIM Consultant Michiel Neven bieden je in dit webinar op zowel commercieel als technisch vlak interessante inzichten over Archicad.

Argument 6.

Archicad werkt intuïtief

De intuïtieve interface van Archicad draagt bij aan een snellere workflow. Door de grafische weergave van de verschillende functionaliteiten en iconen is meteen duidelijk waar ze voor dienen en welke acties er nodig zijn. De leercurve van Archicad is daardoor ook zeer kort, waardoor je snel weer op kruissnelheid bent bij een eventuele overstap. Ontwerpen verloopt soepeler, efficiënter en is gewoon veel leuker! KUBUS biedt trouwens ook een basiscursus om je in 4 dagen tijd alle kneepjes van het vak te leren, zodat je snel aan de slag kunt met Archicad. 

Argument 7.

Archicad biedt altijd een passende licentievorm 

Iedere architect en elk bureau is net even anders. Om op deze verschillen in te spelen zijn er meerdere licentievormen beschikbaar. Namelijk:

  • Kooplicentie: hierbij doe je een eenmalige investering, waarna je eigenaar van Archicad bent en blijft.
  • Lease-licentie: bij deze vorm koop je de software op afbetaling, bijvoorbeeld in 24 of 36 maanden. Ook bij deze licentie ben en blijf je eigenaar van de software.

Enthousiast geworden om Archicad te leren kennen?

Tijdens een adviesgesprek leggen we je helder uit wat het voor jou betekent om de overstap naar Archicad te maken.